Muziekwinkel Google Play lanceert in Europa op 13 november

Muziekwinkel Google Play lanceert in Europa op 13 november

iTunes-concurrent eerst in UK, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië

  • Ingmar Griffioen 
  • 30 oktober 2012
deel / embed

Google Play, Google’s online muziekwinkel, lanceert op 13 november in Europa. Dat heeft het bedrijf vandaag verklaard. Gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland kunnen dan muziek kopen in de Google Play downloadshop, maar ook van een tweede tak gebruik maken. Ze kunnen 20.000 nummers uit de eigen collectie toevoegen aan een gratis cloud service en vanuit die muziekbibliotheek streamen naar browsers en telefoons en andere apparaten die op Android draaien.

Ook nieuw is de functionaliteit die je eigen muziekcollectie doorzoekt en vergelijkt met de collectie in Google Play. Als de nummers overeenkomen, hoef je ze niet meer zelf te uploaden maar worden ze automatisch toegevoegd aan Google Play’s online muziekbibliotheek. Tweakers meldt dat deze matching-dienst op 13 november meteen beschikbaar komt in Europa, waarna de Verenigde Staten snel volgt. Voor deze gratis synchronisatie optie geldt een maximum van 20.000 composities.

Google Play werkt exclusief op Google’s eigen Android besturingssysteem, dat hiermee een eigen muziekwinkel heeft. Vorig jaar november presenteerde Google de winkel al (toen nog onder de werktitel Google Music) en kondigde aan de concurrentie aan te gaan met Apple’s iTunes, die nagenoeg alleenheerser op de digitale muziekmarkt was.

Inwoners van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje krijgen als eerste EU-ingezetenen de mogelijkheid om via Google Play ook speelfilms te kopen. Google meldde meteen ook licentieovereenkomsten voor het online aanbieden van magazines van InStyle, TIME en People en met Warner Music Group. Warner behoort met artiesten als Muse, Madonna, Linkin Park, Red Hot Chili Peppers en The Black Keys wereldwijd tot de vier grootste muziekdistributeurs. Het is niet bekend wanneer Google Play in de BeNeLux beschikbaar komt. In Nederland liggen de schappen van de Google Play Store vooralsnog vol met 700.000 apps en games.

Advertisements
This entry was posted in Total Posts. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s