Google gaat met muziekdienst concurrentie met iTunes aan

Google gaat met muziekdienst concurrentie met iTunes aan

Motorola zegt eerste handsets met Google Music te gaan verkopen

  • Ingmar Griffioen 
  • 17 februari 2011
deel / embed
Google Music logo
Google Music logo

Google komt binnenkort met een eigen muziekdienst voor het mobiele besturingssysteem Android. Die moet de concurrentie aangaan met Apple’s iTunes. Zoveel is duidelijk geworden uit uitspraken van Motorola-topman Sanjay Jha. Hij vertelde op het Mobile World Congress in Barcelona, dat Motorola op korte termijn de eerste telefoons met de muziekdienst op de markt brengt.

Motorola zegt eerste handsets met Google Music te gaan verkopen

Google komt binnenkort met een eigen muziekdienst voor Android, het meest gebruikte besturingssysteem voor smartphones. De dienst moet de concurrentie aangaan met Apple’s iTunes. Zoveel is duidelijk geworden uit uitspraken van Motorola-topman Sanjay Jha. Hij vertelde op het Mobile World Congress in Barcelona, dat Motorola op korte termijn de eerste telefoons met de muziekdienst op de markt brengt.

De werktitel van de muziekdienst is Google Music. De dienst zal deel uitmaken van Honeycomb, de begin februari gelanceerde Android 3.0 versie, die speciaal voor tablet pc’s ontwikkeld is. Volgens TelecomPaper maakte Motorola “op het MWC ook bekend dat het een Android-tablet lanceert met Honeycomb”. Het gaat dan om de Motorola Xroom tablet, die volgens Tweakers vanaf 24 februari te verkrijgen is in de Verenigde Staten. Europa zou in het tweede kwartaal van 2011 volgen.

Het is nog onduidelijk of Google Music ook beschikbaar komt voor andere Android-versies op smartphones. De geruchten over een Google muziekdienst houden al sinds eind 2009 aan. Zo wist TechCrunch afgelopen juni al uit een geregistreerde domeinnaam de vermoedelijke naam te destilleren. Dit is de eerste concrete aanwijzing voor de strategie, die Google kiest om de concurrentie met grote marktleider iTunes aan te gaan.

http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2011/februari/google-gaat-met-muziekdienst-concurrentie-met-itunes-aan.html

Advertisements
This entry was posted in Total Posts. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s